Tribe – Malpensa Milano

Onderdeel van het collectief

Een totaalervaring die je blik op de wereld verruimt

Voor Tribe Milaan hebben we gewerkt aan een totaalopgave waarbij architectuur ontwerp, interieur ontwerp, kunst en horeca samenvloeien tot een unieke gastbeleving. Tribe, een hotel brand van Accor, bedient een doelgroep die kwaliteit waardeert. Dit komt tot uiting in het gestileerde ontwerp, moderne design klassiekers, uitgesproken verhalende kunst en koffie bereidt door een gepassioneerde barista. Vanwege de nabijheid van vliegveld Milaan Malpensa, hebben we als startpunt voor deze opgave een concept ontwikkeld dat reizen door landschappen als uitgangspunt stelt. Het fysieke reizen stopt bij aankomst in het hotel maar transformeert naar een interne reis vol ontdekkingen voor de geest. 

Discipline

Architectuur, storytelling & interieurontwerper

Kenmerk

Hospitality, nieuwbouw

Partners

Architectuur, landschapsontwerp, storytelling & interieurontwerper – namens Mulderblauw architecten
Hotel brand – Tribe, Accor Hotels

Programma

240 hotelkamers, 9.700 m2 BVO

Opdrachtgever

Foruminvest

Status

In uitvoering, oplevering 2023

“Als de fysieke reis achter de rug is, begint het beleven.”

Afwijken van de standaard

Het architectonisch ontwerp omarmt de standaardisatie van de 250 repeterende hotelkamers in haar structuur en gevelopbouw. Iedere kamer bestaat uit een groot raam dat het kader vormt van waaruit de gast de wereld aanschouwt. Door het stapelen en verschalen van deze individuele kaders ontstaat er een samenhangende grotere compositie van kaders.

Vorm volgt oriëntatie

De koellast is voor hotels maatgevend voor de capaciteit van de installaties. In Italië geldt dit nog zwaarder dan in Nederland. De kaders hebben voor alle gevels dezelfde afmeting maar de negge en de grootte van het raam verschillen voor de noord- en oostgevel ten opzichte van de zuid- en westgevel. Op de zonbelaste gevels is de negge dieper en het raamoppervlak kleiner ten gunste van de koellast.

Gerelateerde projecten

Scroll naar boven