Novotel Amsterdam Schiphol Airport – Hoofddorp

Verbinding tussen binnen en buiten

Novotel Amsterdam Schiphol Airport staat aan de kop van Park 20|20 in Hoofddorp. Het hotel vormt daarmee een belangrijke markering van het achterliggende duurzame kantorenpark. De faciliteiten van het hotel richten zich zowel op haar gasten als de naburige kantoren met plekken voor vergaderen, horeca en ontspanning. Ter plaatse van deze ‘huiskamer’ is de gevel opgetild door een royale luifel met daaronder een verdiepingshoge glazen pui die visueel en functioneel binnen met buiten verbindt.

Discipline

Architectuur & interieurontwerp

Kenmerk

Hospitality, nieuwbouw

Partners

Architectuur & interieurontwerp – namens Mulderblauw architecten
Hotel brand – Novotel, Accor Hotels
Aannemer – HBB Planontwikkeling
Tegel leverancier – Mosa
Grafisch ontwerp – Miranda Ensink

Programma

314 hotelkamers, 17.300 m2 BVO

Opdrachtgever

EFD Partners

Status

In gebruik

“Een hotel lobby als huiskamer.”

Grafische rietvelden

Samen met tegelfabrikant Mosa en grafisch vormgever Miranda Ensink is een unieke tegel ontworpen voor de gevels. De matte en spiegelende vlakken van de tegels brengen de gevel tot leven wanneer er langs het gebouw bewogen wordt en wanneer de zon zich gedurende de dag verplaatst. Het sterk grafische patroon is een verwijzing naar de kenmerkende rietvelden in het gebied. De samenwerking met Miranda Ensink is ook in het interieurontwerp doorgezet waarbij zij voor de (toegepaste) kunst veelvuldig haar inspiratie haalt uit de werken van bekende en onbekende Hollandse Meesters.

Flagship

Het project wordt door Accor als Flagship gepresenteerd en als voorbeeld gebruikt voor de toekomstige generatie van Novotel hotels. Het resultaat is een fijne plek voor jong en oud dat ruimte geeft om tot rust te komen. In het veelal monofunctionele park 2020 is het een uitzonderlijke plek en de huiskamer nodigt uit om samen te komen voor werk en ontspanning.

Gerelateerde projecten

Scroll naar boven