Indigo – The Hague

De Nederlandse bank

Noordeinde 33 is opgeleverd in 1884 als agentschap van De Nederlandse Bank en maakt onderdeel uit van het culturele erfgoed van Den Haag. Vreemd genoeg geen monument maar wel beschermd stadsgezicht. Het voormalig bankgebouw hebben wij getransformeerd naar hotel.

Discipline

Architectuur

Kenmerk

Hospitality, transformatie

Partners

Architectuur – namens Mulderblauw
Hotel brand – Hotel Indigo InterContinental Hotels Group
Interieurontwerp – HUGO interieurvormgeving
Fotografie – Muriel Janssen

Programma

63 kamers
3.600 m² BVO

Opdrachtgever

Borealis Hotel Group

Status

In gebruik

“De rijkheid aan ornament en het gebruik van hoogwaardige materialen resulteert in een uniek historisch en duurzaam gebouw.”

Storytelling

Het voormalig bankgebouw en haar historie bieden veel aangrijpingspunten voor een verhalend ontwerp. De Indigo brand, onderdeel van de Intercontinental Hotels Group (IHG), kenmerkt zich door de sterke storytelling waarbij architectuur en interieurontwerp bijdragen aan de unieke beleving van het hotel. De rijkheid van het gevelontwerp, de hoge sierplafonds, de verschillende kluizen, het inbouwmeubilair, de marmeren lambrisering en het glas in lood zijn slechts een greep uit de historische ornamenten die gecombineerd zijn met hedendaagse elementen. De combinatie van historie en hedendaagse elementen heeft geresulteerd in een uniek en authentiek hotelbeleving.

Haalbaarheid

Indigo The Hague is een relatief klein hotel en de haalbaarheid van het project was sterk afhankelijk van het aantal kamers. Dankzij het toepassen van entresol kamers op begane grond en een uitbreiding aan de achterzijde van de kap, is het gelukt om het benodigde aantal kamers te halen voor een gezonde exploitatie. De entresol kamers maken dankbaar gebruik van de hoge verdiepingshoogte. De badkamer en het woonkamerdeel liggen op de begane grond terwijl het slaapdeel op de entresol verdieping gelegen is.

Gerelateerde projecten

Scroll naar boven