City Hub – Amsterdam

Hub off, Hub on.

CityHub is ontstaan vanuit de wens van twee jonge ondernemers om de privacy van een hotelkamer te combineren met de betaalbaarheid en de ongedwongen open sfeer van een hostel. Het prijswinnende hotelconcept richt zich op de volgende generatie reizigers die gewend zijn aan een digitale levensstijl. Via de App ben je onderdeel van een community en krijg je een gepersonaliseerde reiservaring. Slapen doe je in een Hub, voorzien van alle gemakken die je ook verwacht in een traditionele hotelkamer. Cityhub Amsterdam is als pilot succesvol gebleken. Inmiddels zijn er ook vestigingen te vinden in Rotterdam en Kopenhagen.

Discipline

Architectuur

Kenmerk

Hospitality, transformatie

Partners

Architectuur – namens Mulderblauw
Interieurontwerp – Studio Uberdutch

Programma

50 tweepersoons hubs
75 m² sanitair
100 m² hangout (publieke ruimte samenvoegen)

Opdrachtgever

CityHub

Status

In gebruik

“Het gaf heel veel energie om met deze jonge ondernemers te zoeken naar nieuwe oplossingen en om onderdeel te zijn van de start van dit nieuwe concept.”

Pionieren

In Amsterdam was het pionieren, want niet alleen als concept zit de Hub tussen een hotelkamer en een bed in, ook bouwtechnisch en juridisch bleek het idee niet in hokjes te passen. In goed overleg met de gemeente hebben we de oude garage-loods aan de Belamystraat in Amsterdam West kunnen transformeren en zijn de eerste 50 hubs in Nederland gerealiseerd.

De garage

De karakteristieke open ruimte van de garage hebben we in stand gehouden. De entree aan de Belamystraat is de toegang tot de Hangout en geeft een doorkijk naar de hubs die in de hal geplaatst zijn. Het licht van boven op de strakke witte hubs in contrast met het karakter van de oude spanten en het metselwerk, maken het een prachtige ruimte.

Gerelateerde projecten

Scroll naar boven